maanantai 12. kesäkuuta 2017

Unelmien hääpaikkaKävimme sunnuntaina sulhasen, kaason ja vanhempieni kanssa brunssilla tulevassa hääpaikassamme Stansvikin ravintolassa. Brunssi oli hintava mutta kokemuksen arvoinen: palvelu ja ruoka olivat hyviä ja paikan miljöö kauniin merellinen.Sulhaselle maistui myös liha, minulle kala.

 
Viime viikonloppuna oli ilmeisestitty vietetty häitä, ja hääkaari jäänyt vielä paikalle


Yritin ottaa paljon kuvia, mutta en saanut taltioitua Stansvikin ympäristön ihanuutta, sen sijaan ammattilaisvalokuvaaja varmaan saa upeita otoksia. Sisätiloistakaan en nyt saanut kuvia, joissa muita ruokailijoita ei olisi näkynyt, mutta otin silti itselleni useamman kuvan talteen jotta muistan miltä tila näyttää. Muutamia ongelmakohtia on, mutta muuten sali on ulkonäöllisesti juuri sitä, mitä hääpaikkaa etsiessä olin hakenutkin.

Ihastuin ravintolasta etäämmällä olevaan laituriin jossa oli tällainen vanha venekatos: Tuosta katoksesta syntyi ideoita, mutta en paljasta niistä nyt sen enempää. Varmaan tosin voi arvatakkin. ;)

Samana päivänä kävimnme katsomassa kirkkoja joista molemmat sijaitsevat melko lähellä hääpaikkaa. Vaikka olenkin jo varannut Laajasalon kirkon, olin alkanut empimään asian kanssa. Kaksi vaihtoehtoa olivat siis edellä mainittu sekä Puotilan kappeli. Molemmat ovat todella hienoja kirkkoja omilla tavoillaan, mutta päädyin nyt Puotilan kappeliin.(...mikäli saan sen perjantaina varattua ajoissa.) Kirkko vaikutti talvella liian pieneltä ja jotenkin todella synkältä, mutta nyt kesällä se oli paljon valoisampi ja alttarille polvistuessani(tärkeä testausmetodi kirkolle!) sain paremman fiiliksen kuin Laajasalon kirkosta. Yksi tärkeä peruste valinnalle oli sekin että koska tunnelmaltaan intiimi kirkko on pienempi ja sen käytävä näin ollen lyhyempi, ei ehkä jännitä ihan niin paljoa kävellä alttarille kaikkien katseiden alla!


Laajasalon kirkko
Puotilan kappeli on vanha kivikirkko
Puotilan kirkko sisältä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvästit hääblogille

En ole vielä kirjoittanut varsinaista hääblogin ”päätöskirjoitusta” joten tässä tulee sellainen. Tämän merkinnän jälkeen blogi hiljennee ja ...