sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Vieraana latohäissä & oman hääohjelman pohdintaaOlin viime viikolla vieraana sulhaseni ystävän ihanissa latohäissä. Tunnelma oli rento, ruoka hyvää ja ohjelmaa riittävästi. Ohjelmanumeroihin kuului muun muassa polonese-tanssi johon melkein kaikki vieraat osallistuivat. Sopi hyvin tällaisellekin, joka ei osaa tanssia. Nämä olivat minulle toiset häät, joissa ei ollut bändiä, eikä sitä kyllä tarvinnutkaan. Iski epäilys, tarvitaanko meillekään, mutta päädyin toistaiseksi "kyllä"-vaihtoehtoon, mikä on ihan hyvä kun bändi kuitenkin on jo varattu. :D

Meidän ohjelmassa on tällä hetkellä bändin lisäksi ohjelmanumerona vain tietokilpailu. Tosin puheet ja syömiset ovat omia ohjelmanumeroitaan sinänsä, että ne vievät aikaa. Aivan loppuillasta tai yöstä on myös yksi ohjelmanumero suunnitteilla, mutta toteutus ei ole vielä varmistunut. Nyt olen miettinyt lisäksi kenkäleikkiä, jossa hääpari istuu selät toisiaan vasten ja heillä on käsissään sekä oma että kumppaninsa kenkä, ja heille esitetään "kumpi kuorsaa enemmän?"-tyylisiä kysymyksiä, ja molemmat nostavat ilmaan sen henkilön kengän, joka heidän mielestään vastaukseen sopii. Toisaalta tästä saattaisi tulla aika tylsä, kun varmaan kuitenkin nostettaisiin jatkuvasti aivan samat kengät ilmaan...hauskuushan syntyy osaksi siitä, ettei kaikesta olla samaa mieltä. Sulhanen pitää leikkiä hyvänä ideana mutta itse olen kahden vaiheilla... esillä olemista ja mahdollisesti ei sittenkään niin hauskaa vieraille, vai olisiko?

4 kommenttia:

 1. En ota kantaa siihen, pitäisikö teidän ottaa ohjelmaan kenkäleikki vai ei. Mutta täytyy sanoa, että kyseisestä leikistä on jo minulle ja puolisolleni tullut sisäpiirivitsi siinä mielessä, että sitä ei meille ainakaan tule. :) Tuossa parina vuonna meinasi olla ikään kuuluvaa hääruuhkaa, ja lähes kaikissa häissä tuota kyseistä leikkiä leikittiin, joten vähän se alkoi kulua. Mutta onhan se ihan hauska, etenkin jo leikin vetäjä osaa keksiä tarpeeksi erikoisia kysymyksiä.

  Itsestä tuntuu, että häihin kannattaa keksiä ainakin jotakin sellaista tekemistä, mitä vieraat voivat jossakin vaiheessa iltaa tehdä omana aikanaan, oli se sitten valokuvakoppia, vieraskirjan täyttöä, johonkin pöytävisailuun vastaamista tms. Tällöin ohjelma ei ole liian täysi, mutta vieraille on tekemistä, jos ovat jo ehtineet syödä tai ei vaikka huvita hetkeen tanssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Itse olen ollut koko elämäni aikana muistaakseni noin kolmissa häissä, eikä yhdessäkään ole ollut tuota kenkeleikkiä, joten en tiennyt siitä ennen kuin netistä luin, saati että se on noin yleinen. Ehkä kallistun sitten siihen että kyseisen leikin voi suosiolla jättää pois kun se on noin kulunut, ja ohjelmaa on muutenkin aika paljon.

   Vieraille tulee tekemisisiä ainakin valokuva-vieraskirja, ehkä photobooth ja tietovisa hääparista. Lapsille pitäisi myös keksiä tekemisiä.

   Poista
 2. Meidän marraskuisissa häissä kenkäleikki oli ainoa varsinainen hääleikki. Oli, vaikka mekin on viime vuosina kierretty häitä urakalla, ja niistä lähes kaikissa on nähty sama leikki. Meille tuo kyllä sopi ehkä juuri siksi, että ollaan molemmat aika jääräpäitä, ja harvasta asiasta samaa mieltä :D Toisaalta yhtämielisyyteen vaikuttaa varmasti myös kysymysten valinta, eli leikin vetäjien kannattaa panostaa siihen (eikä keksiä niitä kiireellä kesken häiden, kuten eräissäkin häissä...).

  Meidän häissä oli paljon myös noita edellisen mainitsemia oheistekemisiä (valokuvanurkkaus, tervehdyskortit, hääbingo), joita kukin sai tehdä omaan tahtiinsa oman halunsa mukaan. Monet vieraista kiittelivätkin sitä, että aikataulutettua ohjelmaa oli vähän, mutta tylsääkään ei tullut :)

  Tsemppiä suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekään ei ole tulossa muita leikkejä, ja tästäkin ajattelin luopua. Paitsi yhtenä "leikkinä" häävisa tulee, samoin photobooth ja valokuvavieraskirja. Salatehtävät on ollut myös vaihtoehtona, mutta minuun se ei niin hirveästi iske... pitää vielä harkita.

   Kiitos paljon! :)

   Poista

Hyvästit hääblogille

En ole vielä kirjoittanut varsinaista hääblogin ”päätöskirjoitusta” joten tässä tulee sellainen. Tämän merkinnän jälkeen blogi hiljennee ja ...