perjantai 22. syyskuuta 2017

Häiden valokuvaaja


Häiden valokuvaajan etsiminen oli juhlapaikan kera ensimmäisiä asioita häiden suunnittelulistallani, joten halusin kirjoittaa aiheesta hiukan. Etsiessäni valokuvaajaa kävin läpi todella monia vaihtoehtoja, koska hyvät valokuvat ovat minulle yksi tärkein osa-alue häissä, ovathan ne ainut konkreettinen muisto joka juhlien jälkeen jää tulevillekin sukupolville. Valokuvaajien suuresta joukosta minulle ”iskivät” todenteolla vain muutamat, ja valitsemani kuvaajan tyyli kolahti sen verran kovasti ettei vaihtoehtoja enää muita ollutkaan. Häittemme kuvaajana tulee toimimaan Anni Maria, joka asuu Perthin Australiassa ja matkustaa kesäisin kuvaamaan häitä myös Suomessa.

Minua Anni Marian kuvissa viehättää ennen kaikkea tunnelma: kauneus, herkkyys, hetkien vangitseminen maalauksellisen kauniiksi, välillä lähes unenomaisiksi kuviksi, teknisestä huippulaadusta tinkimättä. Anni Marian kädenjäljessä on taiteellista kunnianhimoa, jollaista kuvaajalta halusin, mutta samalla häneltä taittuu myös arkisempi dokumentaarinen kuvaus ja ihmisten reaktioiden elävä taltiointi: kuvien kohteet näyttävät täydellisesti unohtaneen olevansa kameran edessä, ja se jos jokin on lahjakkaan valokuvaajan merkki. 
Kuvaajana, jolta ei varmasti asiakkaita puutu, Anni Maria on ollut alusta lähtien yhteydenpidossa ihanan ripeä vastaamaan, sekä ystävällinen ja kärsivällinen kun vielä etsimme juhlapaikkaa ja jouduimme jonkin verran vekslaamaan päivien kanssa…halusin varata juhlapaikankin sen mukaan että juuri Anni Maria pääsisi meille kuvaajaksi. Kyselin tätä blogikirjoitusta varten hänen omia näkemyksiä kuvauksesta, ja niitä sain:

”Kuvaajaa valitessa kannattaa kiinnittää suurin huomio kuvaajan portfolioon, ja että se miellyttää omaa silmää kuvaus- sekä käsittelytyyliltään. Tällöin kuvaaja pääsee toteuttamaan omaa vahvuuttaan ja luovuuttaan kuvaajana sekä parille jää päivästä heidän näköisensä kuvat.”

”Minulle henkilökohtaisesti ehdottoman tärkeää on luottamus minun ja kuvattavien välillä. Kun synkkaa jonkun kanssa, ei tarvitse hääpäivänä jännittää sen toisen tuntemattoman ihmisen kohtaamista vaan voi olla oma itsensä, molemmin puolin. Kuvien ottaminen on jollain tapaa hyvin henkilökohtaista ja tällaisen luottamuksen saavuttaminen kuvaajana on äärimmäisen hienoa.”


 


”Vaikka hääpäivät ovat hyvin etukäteen suunniteltuja ja minullakin mielelläni on kuvaussuunnitelma taskussa ja kuvaspaikat etukäteen mietittynä, mielenkiintoisinta on ettei tiedä mitä päivä tuo tullessaan ja mitä ainutlaatuista voi jokaisen parin kanssa tehdä. Joskus se vaatii tietynlaista heittäytymistä, polulta poikkeamista ja avointa mieltä, mutta jo tällä voi viedä kuvat ihan toiselle, uudelle tasolle.””Kuvaustyylini on todella luonnollinen, tilanteiden ja aitojen tunteiden ikuistamista unohtamatta pieniä tärkeitä yksityiskohtia. Kuvauksessa tärkein on parin välinen kontakti kuin kameralle poseeraminen. Tänäkin kesänä minulla on ollut ihan todella ihania pareja, pareja jotka ovat ottaneet minut avosylin vastaan mikä tekee työstäni mielettömän hienoa. Toivon, että heille jokaiselle ei ole pelkästään jäänyt muistona upeat ja omannäköiset kuvat vaan myös ainutlaatuinen kokemus.”

-Anni Maria

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Kiva tosiaan tavata sitten messuilla! :)
  Meillä on muuten sama valokuvaaja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hyvän valinnan olemme kuvaajan suhteen tehneet. ;)
   Nähdään messuilla!

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...