sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kutsujen ihanuudet

Meille ei ensin pitänyt tulla Save The Date-kortteja ollenkaan, mutta sitten ihastuin konseptiin vähän liikaa, ja päätin että ainakin muutamat sellaiset annan lähipiirin ihmisille- lähinnä kavereille ja mahdollisesti muutamalle ulkomailla asuvalle vieraalle. Tein Shutterflyssa ihanan kortin meidän valokuvallamme, mutta postikuluineen kymmenen kortin hinta oli kahdesta alennuksesta huolimatta 39e, mitä pidän vähän kohtuuttomana, joten en päätynyt korttia tilaamaan. Sen sijaan olen tilannut Aliexpressiltä nämä magneetit, joiden toimitusta nyt odotan innokkaana: 

Kuva: Aliexpress

Toivottavasti postinkulussa ei mene niin kauaa, että jo varsinaiset kutsutkin pitäisi lähettää! Olen myös ostanut nyt jo postimerkit hääkutsuihimme, ja ne ovat aika ihania, pronssisella foliolla: 

Kuva: Postin verkkokauppa

Muutamaan kutsuun saatan laittaa myös Tom of Finland-merkkejä yleisön pyynnöstä. :) Ostin aikoinaan kyseisiäkin merkkejä useamman arkin. Myös Suomi100 joutsen-merkki olisi kaunis, niitä voisi ehkä laittaa Save The Date postituksiin, jos muutaman kappaleen myös kirjeitse haluan lähettää.

Yksi kutsuihin tuleva tärkeä yksityiskohta on vahasinetti. Kallis ja aikaa vievää askarteluhomma, mutta pakko se vain on saada: vahasinetti hääkutsussa oli yksi ensimmäisistä asioista, joihin Pinterestissä hääkutsuja selatessa ihastuin. Toivon myös sinettien tekemisen olevan jopa meditatiivista ja mukavaa puuhastelua. (..ja pelkään että se saattaa olla hermoja raastavan vaikeaa.) Olen netistä kokemuksia lukiessa vähän sillä kannalla, että teen sinetit ensin jollekin alustalle(muovikalvo tai folio) josta sitten kuivuneena irrotan ne ja liimaan kirjekuoriin. Muutaman sinetin voisin tehdä kuoriin myös suoraan, ja testata miten toimii…tuleeko rasvatahroja itse kutsuun, ja onko epäonnistumisen prosentti todennäköisempi kuin onnistuminen.

Olen nyt ihastunut BacktoZeron näihin sinettimalleihin, enkä osaa päättää mikä olisi paras:


Kuva: Back to Zero
  
…Hyvin samantyylisiä, mutta silti pienillä eroilla. Olisi hyvä nähdä miltä meidän nimikirjaimet kullakin mallilla näyttäisivät, mutta sivustolla ei ole esikatselua. Mikä teidän mielestänne on kaunein, ja mihin todennäköisesti parhaiten kävisivät A & J nimikirjaimet (järjestyksellä ei väliä)? Mielipidettä pitäisi kysyä vielä sulhaseltakin, ja pelkään että mikään noista tyylitellyistä ei hänelle käy – J pitää selkeydestä, minä taas uhraan mieluummin selkeyden kunhan on tyylikästä, ja mielellään tyyliteltyä.

BtZ:llä löytyy myös juuri minun häihini sopivankuuloista sinettivahaa nimeltään: ”Copper gold”, joten värin osalta ei tarvitse kovin paljoa miettiä. Myös perus-kullanvärinen vaha voisi kyllä olla hieno.

Mitä tulee itse kutsuihin, niin olen löytänyt nyt vihdoinkin sellainen kutsumallin, josta pidän ihan täysin, ilman että mitään pitäisi muutella. Kutsu on The Foil Invite Companyn ja näyttää esimerkiksi tältä: Kuva: The Foil Invite Company

Plussana: kutsuun saa yhteen sopivan infolapun ja kaikkea muuta. Olen miettinyt, onko tuo kutsu liian simppeli, mutta toisaalta en näe, miksei voisi olla kun kerran siitä pidän? Siinäpä taas mietittävää.

10 kommenttia:

 1. Äää liikaa kommentoitavaa! Alkuun pakkko sanoa, että meillekin on tulossa vahasinetit hääkuoriin ja samalla tavoin ihastuttiin ideaan heti hääsuunnittelun ensimetreillä. Mä tilasimme sinettimme ja hopean vahamme AliExpressin kautta. Muutaman testin perusteella vaikeinta on painaa sinettiä tasaisesti niin, että vaha leviää joka suuntaan. Muutaman testisinetin avulla oppii jo paljon. Aika hidasta touhu on, mutta minusta kyllä sen arvoista, koska sinetit ovat upeita. Minun omat suosikkini noista teidän sommitteluvaihtoehdoista ovat ensimmäinen ja viimeinen. Hankalaa kyllä, että esikatselumahdollisuutta omilla nimikirjaimilla ei ole.

  Tuo save the date -magneetti on myös tosi hieno! Itse mietin myös jotain vastaavaa, mutta hylkäsin sitten idean, koska pelkäsin, että vieraat suhtautuisivat magneettin turhakkeena. Päätin siis iskeä itselleni jarruja päälle häähöyryilyn suhteen, mutta se ei muuta totuutta, että olisihan tommoiset upeat!

  Vielä viimeisenä kutsusta. Aivan täydellisen yksinkertaisen elegantti <3 Jos se tuntuu teistä hyvältä, annatte vaan mennä, koska teidän juhlistannehan kutsun on tarkoitus kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi hyvä että kommentoitavaa löytyy! :) Blogityylini on tämä mahdollisimman paljon asiaa mahdollisimman lyhyesti yhteen merkintään xD

   Miltä valmistajalta tilasitte sinetin? Itse olen vähän arka tilaamaan noita Alilta kun en luota että laatu olisi kovin hyvä...toivon että nuo magneetit olisivat hyviä. Itse mietin niin, että sitten kun häät on ohi niin magneetin voi vaan heittää pois :D Tai pitää muistona tietty jos haluaa.

   Sinetit ovat kyllä niin upeita, ne tuovat heti kutsuun sitä jotakin. Mietin että pitäisiköhän tuonne kauppaan laittaa viestiä, että olisiko mahdollista saada noista esikatselut omilla nimikirjaimilla...pitääkin tehdä se, vähän helpompi sitten päättää kun näkee mitä oikeasti tilaa.

   Minustakin kutsu on just sellainen <3 Toivottavasti sulhanen vielä tykkää!

   Poista
  2. Huh löysinpäs. Sori, että kesti vastata! Olin poistanut kaikki sinettitilausta koskeneet mailit eikä Jarkkokaan muistanut firman nimeä ulkoa. Onneksi on kuitenkin blogi, johon muistin lopulta kirjoittaneeni sinetistä :D Me oltiin siis todella tyytyväisiä työn jälkeen ja viestittelyyn myyjän kanssa! Ainoa miinus oli eettinen tuska, että tilasi kiinakaupasta, mutta yksittäisten pikkujuttujen osalta olen itselleni sen valmis sallimaan.

   Linkki firman sivulle siis tässä: http://s.aliexpress.com/ua6ne2iE

   Ja jos haluat käsityksen millainen meidän sinettileimasimesta tuli, tässä vielä linkki postaukseen, jossa näkyy valmis tuote ja pari testisinettiä kynttilän steariinilla tehtynä :D http://kristallimorsian.blogspot.fi/2017/03/kustomoitu-sinettileimasin.html

   Poista
  3. Voi ei jouduit minun takia kaivelemaan :D Ja ehdin jo tilata sinetin tuolta Back to Zero, oli vaan pakko kun rakastuin siihen niin paljon. <3 Mutta kiitos silti! Saman myyjän muita sinettejähän voisi tilailla jos innostunkin tästä sinittihommasta...ainakin T-kirjain(yhteisen tulevan sukunimen eka kirjain) sinetti olisi kiva vielä saada.

   Näyttää kyllä tosi laadukkalta tuo sinetti! Itse esine, sekä jälki jollaista saitte aikaan ja vieläpä kynttilän vahalla. Hyvä ostos siis! :)

   Poista
 2. Maailmassa on minun mielestäni ihan liikaa kauniita kutsuja, koska niitä ei kuitenkaan voi valitettavasti kaikkia toteuttaa. :D Ehkäpä sitten muissa juhlissa. Postauksessa oleva malli on kyllä hieno! Sineteistä tykkään eniten vasemmasta alakulmasta - sopivasti koukeroa, mutta kuitenkin helposti luettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä olet katsellut kutsuja? Ihan kivoja olen nähnyt paljon, mutta ei muita kuin tuon yhden sellaisen jota voisin meidän häihin kuvitella.

   Olenkin nyt päätynyt juuri tuohon vasemmalla alhaalla olevaan sinetti-malliin. :)

   Poista
 3. Eikää! Ihan sikakivan näköset ja elegantit. waudeeeee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin? :) Kutsuissa on vain yksi ongelma: ne ovat ihan hirveän kalliit. :( Yritän vielä etsiä vastaavia edullisempia vaihtoehtoja, mutta jos sellaista ei löydy, joudun vakavan harkinnan eteen.

   Poista
 4. Foliopainetut kutsut on ihan mielettömän upeat mutta myös ihan mielettömän kalliita. Mä tsekkasin joskus myös niitä, mutta luovuin aika äkkiä siitä osastosta kun huomasin että halvimmillaan yks kutsu maksaa useamman euron esim Calligraphenilta ostettuna, plus painatuskulut ja muut päälle..
  Vasen alakulma sinettimalleista on myös eniten mun makuun, kaikki selkein mutta silti upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foliopainatus kutsuun lisää kyllä hintaa, mutta ei välttämättä ihan niin paljon riippuen mistä hankkii. Calligraphenin kutsut eivät ole kovin erikoisia, ja ovat tosiaan hirvittävän kalliita, ihan jo ne perus-printatut kutsutkin.
   Mutta vaikka foliokutsu maksaakin enemmän, siitä en vaan ole valmis tinkimään, olen sen verran rakastunut niihin!

   Olen kyllä ilmeisesti päätynyt oikeaan valintaan kun useampi pitää tuosta vasemman alakulman mallista. :) Se on niin ihana, ja meidän nimikirjaimien ainakin pitäisi sopia juuri tuohon malliin tosi hyvin.

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...