torstai 21. joulukuuta 2017

Ihanat kamalat hääohjelmat


Ajattelin että on pakko kirjoittaa vähän tämänhetkisestä harrastuksestani, jonka nimi on hääohjelmien katsominen. Näitä tosi-tv-sarjoja seuratessa pääsee kokemaan niin myötäilon kuin myötähäpeän(ja erityisesti sen..) hetkiä. Parhaimmillaan sarjoista saa inspiraatiota, ideoita ja motivaatiota. Pahimmillaan jaksot stressaavat ja ärsyttävät. Eläydyn ehkä vähän liikaa, enkä yksinkertaisesti kestä sitä että häissä menevät asiat pieleen, morsiamella on ruma mekko tai koristelun ja juhlien tyyliksi voisi nimetä ”bad taste.”
HUOM: Seuraava teksti sisältää muutamia ”spoilereita” sarjoista.
Kuntoillessani crosstrainerilla suosikkikatsottavaani on Tahdon Morsiuspuvun! Siis se aito ja alkuperäinen Say Yes To The Dress jossa on ihana Randy, joka aina löytää huippuja mekkoja. <3


Randy Fenoli Kuva: ArticleBio

Ensimmäiset TM-jaksot näin vuosia sitten, ja mieltäni edelleen kalvaa se yksi morsian, joka ei uskaltanut valita todella kaunista blush-pukua koska se oli blush. Puku olisi sopinut täydellisesti hänen punaisiin hiuksiinsa ja pisamaiseen ihoonsa, mutta ei, piti valita se ihan tylsä valkoinen. Tällaisia asioita edelleen pyörittelen mielessäni, kun ajattelen Tahdon Morsiuspuvun-sarjaa. Onneksi yleensä tässä ohjelmassa morsianten pukuvalinnat menevät ihan nappiin: he valitsevat itselleen niin täydellisesti sopivan mekon, ettei mikään muu voisi olla oikea. Hintaa näillä Kleinfeildin myymälän luomuksilla onkin sitten tuplasti Suomen liikkeiden mekkoihin verrattuna. Ehkä sen takia minulla on ollutkin vaikeuksia löytää hääpuku, kun odotan saavani alle 2000:la Kleinfeld-laatua? :D ...no, se on pieni tragedia verrattuna siihen miten paljon viihdykettä sarja on arkeeni tuonut.

Olen katsellut myös Britannia Tahdon Morsiuspuvun-sarjaa, mutta se ei ole lainkaan yhtä hyvä ja koukuttava kuin aito ja alkuperäinen. Kauniita pukuja tosin sielläkin näkee. Sisarsarja Tahdon Morsiuspuvun! Kaasot on aika tylsä, ja sen skippaan aina suosiolla. Myös kilpailuohjelma Neljän Häät on enimmäkseen vähän pitkästyttävä ja toistaa kumman paljon samaa kaavaa. Aika näkyy myös ikävästi sarjan häiden tyyleissä: kaikki on melko vanhahtavaa, ja näin ollen ohjelma ei kauheasti inspiroi. Mutta, siitä huolimatta, NH:ta katson kyllä joskus, jos mitään muutakaan ei tule. 


Neljän häät. Kuva: Upproxx

Kaavamaisuutta löytyy myös sarjasta, jossa sitä ei odottaisi olevan, nimittäin Häät sulhasen tapaan (Don’t tell The Bride. UK). Yksi toistuva juttu sarjassa on, että sulhanen ja bestman keskittyvät ryyppäämiseen häiden järjestämisen sijaan. Narratiivissa toistuvat myös se, kuinka sulhasella ei ole hajuakaan siitä, mitä morsian haluaisi, tai edes siitä mitä hän tai hänen lähimmät omaisensa esimerkiksi pelkäävät tai eivät ikinä pystyisi tekemään.(esim: laskuvarjohyppy, korkeat paikat, juhlat maan alla.) Katsoessa välillä suorastaan turhauttaa, ja tulee ääneenkin kysyttyä että ”miksi ihmeessä meette naimisiin kun ette tunne toisianne yhtään?!”
Mutta onneksi välillä sulhaset tuntevat. Tai sitten tietävät kyllä mitä morsian haluaisi, mutta ohittavat sen ja tekevät vain mitä itse haluavat: ja onnistuvat silti järjestämään todella hyvät ja hienot häät. 


HST sulhaset pelleilevät, mutta hyvältähän mekot näyttää. Kuva: Wsbuzz.com

Katsoin Netflixiltä juuri loppuun sarjan Cheapest Weddings. Sarjassa näytetään australialaisia pienen budjetin häitä. Myönnän että aloitin katsomaan tätä sarjaa, koska tykkään aina välillä katsoa ”roskaviihdettä” joka järkyttää minua. Tämä järkytti välillä vähän liikaakin. Ahdistuin joistain jaksoissa tapahtuvista ja näkyvistä asioista niinkin paljon että tiuskin miehelle. :D Kuten edellä todettu, myötäelän aika voimakkaasti, enkä hirveästi tykkää katsoa kun toisilla menee häissä asiat pieleen. Yhden parin puolesta olin jo surullinenkin, kun kukaan ei auttanut heitä hääjärjestelyissä, eikä esimerkiksi juhlapaikan koristelussa ja itse juhlassa vieraat olivat jäisiä ja vaikuttivat siltä etteivät olisi halunneet olla paikan päällä ensinnäkään. Bestman jättäytyi tehtävästään jo aiemmin ja morsiamen äiti ei päässyt häihin. Kaiken tämän kamaluuden keskellä hääpari kuitenkin pelasi hyvin yhteen tiiminä, ja kaiken kaikkiaan näki että he ovat tosilleen ne oikeat.

Sarjassa näkyvistä monista vastoinkäymisistä ja siitä kuinka hääpari ne lopulta voittaa, on tullut itselleni ajatus, että pitäisi omissakin häissä osata vaan hyväksyä se, että jotakin menee pieleen - yleensä kaikki, mikä vaan voi - eikä se haittaa! Sellainen vain kuuluu elämään, ja tärkeintä on ettei anna vastoinkäymistä pilata omaa fiilistä koko juhlan ajaksi. 


Inspiroivaa on ollut myös nähdä, kuinka hienojakin häitä pienillä budjeteilla voidaan järjestää. Tosin näissä hienoimmissa häissä yleensä saadaan paljon ilmaiseksi vierailta: palveluja, juhlapaikkaa, kuljetusta ja jopa ruokaa. Kyynisesti ajateltuna: joku ne "ilmaiset" häät kuitenkin aina maksaa.
 

Yhdet Cheapest Weddings suosikkihäistäni olivat suomalaisen Sinin ja hänen miehensä häät. Kyllä; Aussi-sarjasta löytyy suomalainenkin!

Suomi-edustus Cheapest Weddingsissä! Kuva: StockJournal

Mitä hääohjelmia te olette katsoneet, ja mitkä ovat suosikkejanne, entä inhokkeja?

PS: Piti lähteä tänään Turkuun häämekkoja sovittelemaan, mutta liikkeet olivatkin kiinni! Jostain syystä joulu ei ole sesonkiaikaa häämekkojen etsimisessä, ihme kyllä. :D Onneksi soittelin Sydänkäpyyn ja tarkistin Fianceén facebooksivuilta, että heidänkin liikkeensä oli suljettu. Sovimme isäni kanssa että menemme Turkuun sitten ensi keskiviikkona, joka on ainut minulle sopiva päivä: kaikkina muina päivänä on töitä.

3 kommenttia:

 1. Randy on ihana! Ja se brittiversio on tosiaan paljon huonompi kuin alkuperäinen, eikä ole tietty Randya. Minua turhauttaa noissa hääohjelmissa vahva jenkkityylin näkyminen (häät ovat valtava spektaakkeli jossakin linnassa ja on hurjia valoshowita jne) sekä jenkkityyliin tehdyt PASKAT leikkaukset. Oma suosikkini on ulkomaisista Say yes to the dress ja kotimaisista Satuhäät. Kunpa satuhäitä vain tulisi vielä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaikka heillä onkin ilmeisesti kehitteillä jotain muuta samantyylistä tilalle. Pidin myös Suomen ihanimpien häiden tarinoista, mutta en ohjelman arvostelevasta puolesta.

   Poista
  2. Niin on, Randy on paras! :)

   Minua huvittaa muuten Neljän häissä se kun hääparin on aina pakko tulla kuulutuksen ja jammailun kera sisälle xD En kestä sitä!
   Mutta mitä tarkoitat leikkauksilla? Hius-vai mitä? :D

   Muhun ei ole iskenyt niin kovasti satuhäät, vaikka on siinä joitain hyviä jaksoja. Ja suurta draamaa jota selkeästi hakemalla haetaan :D

   Tanja: Suomen ihanammat häät oli kyllä kiusallista katsottavaa kun raati aina arvostelee häät...ja itse hääjuhlat vähän tylsiä, tai ainakin tylsästi kuvattu kun on näytetty liikaa jotain ja toisaalta ei tarpeeksi muuta.

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...