keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Häiden koristeet & painotuotteet


Häämatkalta ollaan nyt tultu ja osittain toivuttu, joten nyt alkaa itse häistä raportoiminen useamman merkinnän voimin! Nyt ensimmäisenä kerron juhlatilan koristeista ja muusta visuaalisesta ilmeestä.

Häiden printtituotteet olivat yksi asioista, joissa jouduimme säästämään niiden suuren määrän takia: niiden tilaaminen olisi yksinkertaisesti maksanut liikaa. Ja toisaalta en edes löytänyt valmisvalikoimista juuri sellaisia designeja, jotka olisin halunnut… joten tein kaikki itse kirkko-ohjelmasta nimilappuihin ja ohjelma-lappuun. Pinterestin inspiroimana halusin ehdottomasti, että ohjelmalappunen on servietin sisäpuolella, mikä osoittautuikin huippuratkaisuksi. Rustic-boho tyylin mukaisesti serviettiin lisättiin narua ja eukalyptuksen oksa. Ohjelma- ja nimilappu on tulostettu Prismasta hankituille eko-papereille. Nimilapun paperissa on ihania ruusukullanvärisiä ”hippuja.”

Kuvat: Emmi Virtanen

Olin ja olen edelleen todella tyytyväinen siihen, millainen tästä kokonaisuudesta tuli, ja varsin yllättynyt että ”itse osasin tehdä,” kun en tosiaankaan ole graafisessa suunnittelussa lahjakas. Matkiminen tosin toimii, ja sitä harjoitin näissä projekteissa. Käytin myös fontteja, joita oli käytetty meidän hääkutsussa. Netistä löytää ilmaiseksi todella paljon hienoja fontteja, joita latailin useita dafont, freefonts sekä fontspacesta.

Kirkko-ohjelmalappua ei alun perin pitänyt tulla, mutta totta kai häiden vikoina päivinä piti sellainenkin projekti ottaa. Tein Canvalla valmista pohjaa mukaillen oman makuni mukaisen simppelin ohjelman, jonka tulostutin Sinellistä ostamilleni korttipohjille. Canva on aivan loistava ohjelma kaikenlaisten juttujen suunnitteluun, suosittelen! Ohjelmaan tulleen sormus-grafiikan jouduin ostamaan, mutta Canvassa on myös paljon ilmaisia grafiikoita.

Pohdin pöytään tulevia koristeita ja tein kokeiluja ihan viimeiseen hetkeen saakka: värimaailma oli selvillä, mutta melkein kaikki muu varmistui vasta ihan lähellä häitä. Nyt ei tullutkaan ”something gold” vaan juhlapaikkaan ja omaan nykyiseen makuuni paremmin sopivat luonnolliset värit ja kupari. 

Kuvat: Emmi Virtanen. Numerot ostettu Sinellista ja spraymaalattu kuparin väriksi.
Pöytien kukiksi olisin ensisijaisesti halunnut köynnöstä, mutta niiden hinnat olivat yksinkertaisesti liikaa meidän budjetille, joka paisui säästöistä huolimatta suuren vierasmäärän takia. Tilasimme pöytiin tulleet kukat Pukinmäen puutarhalta, jossa meille ehdotettiin kukkien ja leikkovihreiden asettelemista itse pöytiin tuleviin maljakoihin. Saimme 10 nippua eukalyptusta sekä 3 pionia + yhden neilikan/maljakko yhteensä vähän yli 300-eurolla. Juhlapaikalla asettelimme kukat itse. Kiitos kuuluu J:n anopille, joka toteutti taitavasti pöytiin tulleet isommat kukka-asetelmat! 

Kuvat: Laura TIsompien astelmien lisäksi pöytiin tuli pieniin IKEAN maljakoihin kimppuja luonnonkukilla, mm. mustikanvarvulla, sekä neilikoilla, ja niitä tehtaili useampi henkilö kummisedästä sulhasen isään. Jälkikäteen veimme juhlien kukat Pakilan vanhainkotiin. Suosittelen tätä isosti, koska vanhainkodin asukkaat ilahtuivat kukista niin paljon! Lisäksi meitä ilahdutti se, etteivät kukat menneet yhden päivän jälkeen ”hukkaan.”

Helmivillakon morsiuskimppu. Kuvat: Emmi Virtanen

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus ”tuli yhteen”, ja oli kyllä ihan täysin meidän näköinen (-sulhanen toimi makutuomarina ja hänelle piti hyväksyttää mm. kaikki fontit! Onneksi maut menivät yhteen tässä asiassa), ja sopi mielestämme myös juhlapaikkaan täydellisesti. Kukkia ja koristekiviä olisin laittanut pöytiin vähän enemmän, mutta molemmat loppuivat kesken. Muutoin huomasin, että less is more, eli komeat kattoparrut ilman mitään koristeita (paitsi paikan omat valot) sekä tuolien hupuitta jättäminen olivat oikeita ratkaisuja tyyliin, joka minulla oli mielessäni.
 
Kuva: Laura T

Juhlapaikan ympäristöön tulleet muutamat itse tekemämme unisiepparit ja Nanna's loveknots ihanat macrame-koristeet olivat kokonaisuudessa piste i:n päälle. <3 Ulkona olevilla pöydillä oli harsakukkakimppuja


Hääpukuni (tai sulhasenkaan puku…) ei mennyt ihan saumattomasti boho-rustic tyyliin, mutta kiitos kukkaseppeleen, edes vähän. En silti kadu valitsemaani hääpukua, sillä se oli minun vartalotyypilleni ja ihonvärilleni kaikista imartelevin. Lisäksi prinsessamainen hääpuku sai paljon ihailua varsinkin lapsilta, mikä on mulle se tärkein! <3
Puvusta kuvia luvassa tulevissa merkinnöissä, joissa näytetään hääjuhlaa kuvina! 

Kuva: Emmi Virtanen, kyltin kirjaimet tilattu Etsystä LoveLifeLettering.

16 kommenttia:

 1. Ihanan näköstä! Tosi kauniit noi kaikki painotuotteetkin - miten hyvin kaikki sopii hyvin yhteen keskenään :) Paljon sellasia elementtejä mistä itekin tykkään tosi kovasti!

  Mullakin on jäätävä määrä postauksia suunnitteilla. Kuvat saatiin just, mutta oispa vielä aikaa alkaa kirjottelemaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvin kaikki tosiaan meni yhteen: teeman ja värien miettiminen pitkin vuotta kannatti! :D Ja kiva kuulla, että meillä maut menee yhteen monissa jutuissa. :)

   Toisin kuin luulisi niin blogaus ei lopu häihin vaan sitten vasta niitä aiheita riittääkin xD Toivottavasti ehdit kirjoitella mahdollisimman pian!

   Poista
 2. Ooh, tosi kaunista! Upeat kukat ja tosi kauniita yksityiskohtia muutenkin. Juhlapaikka on varmasti näyttänyt todella hienolta!

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi hienolta kaikki! Tykkään tuosta fontista kovasti. Ja kokonaisuus on tosi upea ja kaikki sopii yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitatko melika letter-fonttia vai tuota Ohjelma-fonttia? Mäkin tykkäsin molemmista, oon ihan obsessoitunut niihin xD Kokonaisuus onneksi tuli yhteen epäilyistä huolimatta! :)

   Poista
 4. Noi on kaikki niin upeita! 😍 Huisia duunia tehdä paperituotteet itse!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3
   Isoin homma noissa paperituotteiden itse tekemisessä oli lähinnä se asettelu-osuus...meidän piti saada kolme tuollaista ohjelma-kokonaisuutta mahtumaan yhdelle paperille, sivuttain, mikä tuotti hieman päänvaivaan, eikä onnistunutkaan muutoin kuin äitini avulla :D Äitini teki ja printtasi myös nimilaput(sellaiset kuin halusin ja minun asentamallani fontilla)ja me siis printattiin vain ohjelmat. Itse printtaus onkin sitten vaan napin painallusta, ja leikkauskin meni tosi nopeasti kun käytettiin sellaista leikkuria, ei siis saksilla olisi ikinä uskallettua lähteä yrittämään, koska niin ei saa riittävän suoraa mitenkään. :D

   Poista
 5. Siis kaikki näyttää ihan täydelliseltä! Meillä olisi tosiaan samanlainen urakka vielä edessä ja mietin koko ajan, että miten oma osaaminen muka tulee riittämään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ...vaikka todellisuudessa täydellisestä oltiin aika kaukana xD Näissä kuvissa ei onneksi näy, eikä vieraat varmasti muutenkaan tienneet miten olin jotain pöytäjuttuja ajatellut..varsinkin meidän pöytä jäi siis jostain syystä liian tyhjäksi.

   Luota omaan osaamiseen! Itse pyysin kaverilta vinkkejä ja sekin auttoi! :)

   Poista
 6. Todella kauniit koristeet ja paperituotteet teillä <3 Kaikki sopii ihanasti yhteen :)

  VastaaPoista
 7. Tosi nättejä nuo kaikki paperituotteet ja ihania värejä! Ihanan persoonallinen yksityiskohta nuo macrame-koristeet😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Olimme onnekaita kun Nanna's loveknots lainasi meille koristeet. <3 Koristeet on myös tuoleissa, mutta niistä ei kukaan harmi kyllä ottanut kuvaa.

   Poista
 8. Aivan ihana idea tuo, että vie vanhainkotiin kukat häiden jälkeen! Tätä täytyy kyllä ehdottaa omassa blogissakin. Meillä oli pöydissä vain viherköynnöksiä, jotka olivat kyllä seuraavana aamuna jo niin kuivia, ettei niistä enää ollut iloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni joku muukin oli vienyt kukkia juuri vanhainkotiin häiden jälkeen, ja siitä nappasin idean: munkin mielestä ihan loistava idea! :)

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...