perjantai 16. joulukuuta 2016

Wedding musts and nots


Kuva: Rachel Morgan photography

Mitä ehdottomasti HALUAN häihini:

Kirkkovihkimisen. Vihintä kirkossa on minulle henkilökohtaisesti tärkeä ja tapahtumana vaikuttava.
Musiikkia. Haluan, että juhlien aikana soi koko ajan musiikki ainakin taustalla ja myöhemmin isommassa roolissa joko bändin soittamana tai kaiuttimista. Musiikki luo tunnelman.

Yksityiskohtia. ”God is in the details.” Kaikista pienistä, mielenkiintoisista yksityiskohdista syntyy toivottavasti esteettinen kokonaisuus.

Aktiviteettia. Olen itse ollut häissä, joissa suurin osa ajasta kuluu istumiseen ja odotteluun. Osaksi se on tietenkin väistämätöntä, mutta en haluaisi liikaa tällaisia tylsiä odottelun hetkiä. Ohjelmassa eteenpäin siirtymisen tulisi tapahtua sujuvasti ja vierailla olla ”oheistekemistä” koko ajalle, esimerkiksi photobooth.
 

Meidän näköisimme menun. Ei siis sitä perinteistä lohta ja perunaa, vaan aasialaisia makuja joista pidämme. Jälkiruoka-buffet on myös aika ehdoton, tai ainakin jotain pientä pelkän kakun lisäksi. Edit: lohta on kuitenkin tulossa! :DMitä ehdottomasti EN halua häihini:


Hääleikkejä.
Ainakaan sellaisia, joissa vieraat joutuvat jollakin tavalla esiintymään muille. Ystävieni ja sukulaisten joukossa tiedän olevan monia, joita eivät leikit kiinnosta, enkä halua vaivaantunutta tunnelmaa. Pienen tietokilpailun sen sijaan haluaisin järjestää ice-breakerina, jossa pöytäseurueet joutuisivat vastaamaan kysymyksiin ryhminä.

Siideri- ja kaljatölkkejä. Itse juomat haluaisin ehkä mukaan, mutta en niitä tölkkejä. Haluaisin häiden olevan hieno juhlatilaisuus, ja sellaiseen eivät vain mielestäni tölkkijuomat kuulu.

Iskelmähumppaa. Niin paljon kuin jotkut vieraat varmasti pitäisivätkin näistä kappaleista, haluan häiden olevan minun näköiseni, eikä niihin silloin kuulu suomi-iskelmä. Tanssittavaa musiikkia sen sijaan voisi olla soittamassa bändi.

Juhlia vain aikuisille.
Häihini tulee useampia lapsivieraita, jos vanhemmat haluavat heidät mukaan ottaa. Pidän lapsista ja mielestäni lasten osallistuminen kuuluu juhliin, en osaisi kuvitella hääjuhlaani ilman lapsivieraiden mukanaoloa. Tietysti lasten takia voi tulla vaikeitakin tilanteita, mutta se kuuluu elämään. Haluaisin järjestää lapsille mielekästä tekemistä, jonka pariin he voivat välillä halutessaan vetäytyä.

Kuva: Bridal musings blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...