sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Tehtävälistan ruksimista


Tällä viikolla ollaan häiden järjestelyjen suhteen menty eikä meinattu: nyt hankittuna on floristi: Helmivillakko, ja kutsujen painatuksesta alustavat puhelut Calligraphenin kanssa. Hääkutsumme toteuttaa tuttuni Houkuni.
Sulhasen pukua ollaan suunniteltu Suitopialla, ja nyt pitäisi vain tehdä päätös kahden eri kankaan välillä, ja tilata puku. Sulhanen oli myös reippaana vieraillut Suitopian yhteistyöliikkeessä Dandy puvussa vinkkejä kyselemässä. Eilenkin J yllätti, ja kysyi vihdoinkin hyvää ystäväänsä bestmaniksi. Nyt vielä pitäisi kysyä kahdelta muulta ehdokkaalta, olisivatko he halukkaita tehtävään.

Myös häämatka on varattu ja maksettu: lähdemme Japaniin, Tokioon. Kyseinen kohde ei ollut ihan ensimmäinen valintani häämatkaksi, mutta sulhaselle taas ehdoton ykkönen! Lopulta valinta oli kuitenkin kaikin puolin oikea, onhan Japani meille molemmille matkakohde, josta olemme pitkään haaveilleet, ja rakkaus japanilaiseen kulttuuriin ja taiteeseen yksi suuri meitä parina yhdistävä tekijä. Vaikka haaveilin Malediivien rantalomasta, olisi se vaatinut suuremman budjetin jo yhdeltä viikolta, kuin mitä nyt käytämme kahden viikon matkaan. Hotelliksemme valikoitui maineikas Okura hotel. Hotellista on säilytetty yksi siipi, kun taas lisärakennusta rakennetaan parhaillaan. Tämä on siis meidän ainutkertainen mahdollisuutemme yöpyä alkuperäisessä Okurassa. Vähän kyllä stressaa, häiritsevätkö uuden rakennuksen rakennustyöt vierailuamme, mutta ainakaan arvosteluiden mukaan näin ei ole muille vieraille vielä käynyt. 


Kuva Booking.com

Myös kotimaan hotelli hääyöksi on ajat sitten varattu ja maksettu: vietämme yön Hotel Havenin Grand Deluxe Harbor Seaview-huoneessa. Huoneesta ja tulevasta ihanasta Made in Haven-tapahtumasta enemmän tulevissa merkinnöissä. :)

Tilanne katsaus lienee paikallaan.
Mitä tähän mennessä on tehty:

-Kirkko
-Juhlapaikka
-Floristi
-Hääyö
-Häämatka
-Valokuvaaja
-Bändi
-Meikki & kampaus
-Menun & juomien alustava suunnittelu
-Vieraslista
-Ohjelman alustava suunnittelu
-Häämekko
-Häälaukku (..tosin nyt olen miettinyt uuden laukun etsintää.)
-Ensimmäinen kaasotapaaminen
-Kaasojen mekot (joista tosin toinen todennäköisesti palautetaan ja vaihdetaan pienempään)

Seuraavina listalla:

-Sellainen pieni juttu kuin vihkisormus
-Loppujenkin Save the date-magneettinen antaminen
-Sulhasen puku + asusteet hankkiminen
-Sulhanen kysyy loputkin bestmanit
-Kukkaistyttöjen mekot
-Hääkengät (yhdet mahdolliset on)
-Kuljetukset
-Hääkutsujen tilaus ja lähettäminen Helmikuun aikana
-Floristin kanssa suunnittelutapaaminen
-Koristelun tarkempi suunnittelu
-Korujen hankkiminen
-Ohjelman mahdollisimman pitkälle suunnittelu
-Kauneuden hoito jo nyt hyvissä ajoin: hiukset, iho, laihdutus.

…kaikkea muutakin tehtävää varmaan on, mutta en osaa ajatellakaan, mitä. Keskityn nyt saamaan ainakin nuo alta pois.

Tein koristeluun liittyviä hankintoja Love me do-messuilla Somistusvuokraamon pisteeltä. Mukaan tarttui 15kp tuikkulyhtyjä, joiden on tarkoitus tulla ulkona oleville pöydille, sekä ihania kuparisia tuikkukippoja joita suunnittelin käytettävän ehkä enemmänkin maljakoina. 
Ostin Somistevuokraamolta myös pöytänumerot ja valosarjaa.(…ja olisin halunnut ostaa heidän ihanan pöydällä seisovan liitutaulu-kylttinsä mutta eihän niitä tietenkään enää ollut sunnuntaina jäljellä… jos joku haluaa tällaisen minulle myydä, olen erittäin kiinnostunut.) Pöytänumeroissa ongelmana on, että numero on vain yhdellä puolella mikä näyttää mielestäni vähän hölmöltä ellei numero nojaa mitään vasten, joten mietin vielä tulenko niitä käyttämään.
Mitään muita koristuksia en ole hankkinut, ja vähän alkaa iskemään paniikki! Tosin ainakin pöytien pääasiallinen tai ainoa koriste tulevat olemaan kukat tai kasviköynnökset, joten muuta ei sinänsä tarvitsekaan hankkia. Lisäksi olen saanut Nadialta, instagramissa Boholocalta tarjouksen macrame-koristeista hääpaikalle, olen tästä lievästi sanottuna innoissani! <3 


Alun perin koristelusuunnitelmaan kuuluneita unisieppareita ei näillä näkymin tule, tai tulee mutta vain muutaman kappaleen voimin ja ”sivuosiin” koristelussa. Sulhanen ei lämmennyt yhtään unisieppareille, eikä nähnyt niiden pointtia…minkä näin jälkeenpäin ymmärrän hyvin. Sen sijaan vihreisiin kransseihin sulhanenkin ihastui, joten niitä meille todennäköisesti tulee.

Kaiken kaikkiaan hääsuunnitelmat alkavat olemaan ihan hyvällä mallilla, vaikka suurimmalla osalla ovat asiat tässä vaiheessa varmaan huomattavasti pidemmällä. Töitä asioiden edistymisen eteen on kyllä tehty, ja käytännössä yksin allekirjoittaneen voimin. :D Mielipiteitä olen kyllä kysellyt runsaasti molempien äideiltä, kaasoilta ja kavereilta. Suunnitellessa olen huomannut sen, että joskus on myös parempi olla tekemättä mitään päätöstä: kun saa rauhassa miettiä asioita, oma visio selkenee huomattavasti, ja eri vaihtoehtoja pitkään selaamalla välttyy toivottavasti paremmin myös hutiostoksilta.

7 kommenttia:

 1. Ei meillä olla yhtään tuon pidemmällä :D Kutsut vähän stressaa kun ne on kuitenkin "aika tärkeät", mutta ei nyt vaan yhtään etene niiden suunnittelu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä oikeastaan tarvitsekkaan olla, ainakaan minusta, tuntuu vaan että moni on niin hirveän pitkällä ja kaikki valmiina vaikka on tuplasti enemmän aikaa. :D

   Itse en stressaile enää kutsujakaan kun päätettiinkin että ne lähetetään vasta ensi kuussa, ja asia on jo nyt onneksi niin hyvällä mallilla. :)
   Hääkutsukaupoista suosittelen ainakin tuota mainittua Calligraphenia, Shutterfly, Zazzle ja Minted. Ainakin Mintedissä osoitepainatukset kirjekuoriin kuuluvat hintaan, mikä on kiva lisä. Tai oletko ajatellut tehdä kutsut itse? Niihin varmaan voisi Pinterestistä etsiä ideoita. Toivottavasti piakkoin selkenee millaista haluatte. :)

   Poista
  2. Alunperin piti tehdä kutsut itse, mutta ajanpuutteen takia otetaan mielummin jonkun muun kautta kun sitten ei tartte miettiä painatuksen hintojakaan.

   Ollaan ajateltu, että Personally sweet vois olla se mistä otetaan, mutta täytyypä vielä tutustua tohon Mintediin! Lähinnä ongelma on se, että ei olla saatu aikaiseksi miettiä kutsun ja infolappusen tekstejä :D

   Poista
  3. Kauniita kutsuja tuolla Personally Sweet sivustolla! Itselleni tuo olikin aivan uusi tuttavuus, en ainakaan muista että olisin heidän sivuillaan aiemmin käynyt.

   Meillä on kutsun ja info-lapun tekstit valmiit, mutta herranjumala että niiden kanssa pähkiessä meni aikaa... pukukoodi on vieläkin vähän epävarma, siis mitä sanaa tulisi käyttää...tätä asiaa ollaan niin kauan jahkattu että kohta varmaan laitan pelkästään: "on suositeltavaa pukea vaatteet." :D

   Poista
 2. Hei meillä on sekä sama valokuvaaja että sama floristi! Huippua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike! :D
   Helmivillakko on aivan upea floristi. Ainut mikä arveluttaa on se, kuinka hyvin kukat säilyvät Tampereelta Helsinkiin...mutta toivottavasti tämä selkenee suunnittelu tapaamisessa.

   Poista
  2. Varmasti selviävät ihan hyvin! Ainakin nettikukkatilauskokemusteni mukaan kukille on ihan ok olla kuiviltaan reilun vuorokauden paketissa!

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...