sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kukista ja kasveista ihanimmat


Nyt kun floristi on viimeinkin varmistunut, olen alkanut pohtia kukkia entistä enemmän. Pikkuhiljaa näkemykseni on tullut selkeämmäksi, vaikka vieläkin tuntuu olevan mahdotonta päättää täysin esimerkiksi, millaisen morsiuskimpun haluan… tosin ehkä ei tarvitsekaan, vaan Helmivillakon floristi päättää sopivimman kokonaisuuden puolestani, toiveideni pohjalta. Ja hyvä niin, koska minulla ei todellakaan ole mitään floristin näkemystä siitä, mikä sopii yhteen tai ei! Mutta olin ajatellut morsiuskimppuun ainakin näyttävää mehikasvia, tosin nyt minua kiinnostaisi ehkä eniten myös valkoinen protea, mikäli sellaista on saatavilla. 

Valkoinen Protea. Kuva: Faith Lord

Luonnollisuus ja boheemius ovat sitä, mitä haluaisin tyylillisesti sekä morsiuskimpun että juhlatilan kukkien olevan. Kukkakimpuissa tai ainakin ulkona olevissa kukissa haluaisin käytettävän muun muassa kaislaa ja/tai heinää. Kimppuihin olen kaavaillut lisäksi mehikasveja, ja ulos haluaisin pampas-ruohoa, joka onkin vähän haastava haave, koska kyseistä ruohoa ei Suomessa kasva, vaan se pitäisi jotenkin itse saada kasvatettua tai kaupoista ostaa. Oli prosessi mikä tahansa, tahdon ehdottomasti pampasruohoa, tai sitten edes jotain läheisesti sitä muistuttavaa kaislaa…etsiminen tosin on vähän vaikeaa, koska en tunne eri kaisloja tai heiniä nimeltä enkä siten tiedä, mitä etsin. 

Pampasruohoa. Kuva: Wilson Bros Gardens

 Olen kaavaillut, että floristi toteuttaa juhlatilan pöytiin tulevat kukat- joko köynnökset tai kimput- kun taas me itse(lue: äitini ja anoppi, minä avustan) tekevät ulos terassin pöytiin tulevat kukat ja asetelmat, joihin kuuluvat somistevuokraamolta ostamani tuikut. Jotain tällaista haluaisin ulkona oleville pöydille:

Kuva: Pinterest

…itsetoteutus tehdään ihan säästösyistä, mutta osaltaan myös siksi, että haluan nähdä, onnistuuko se, ja osaanko logistisesti arvioida oikein kaiken tarvittavan. (hääpäivä onkin hyvä hetki testata omia suunnittelutaitoja, eikö? :D) Sommittelut ja sen, mitä kimppuihin tulee, ei tosin taaskaan jää pelkästään minun päätettäväkseni koska kuten edellä sanottu, en ehkä omaa sellaista näkemystä tarpeeksi... sen sijaan puutarhanhoitoa harrastavilta anopeilta tällaista silmää löytyy.

Aiemmin juhlapaikalle kaavailemani unisiepparit jäävät joko todella vähälle, tai kokonaan pois, kun taas tilalle voisi tulla vehreitä ”kransseja,” jos budjetti antaa myöten. (tai tehdään itse) Tämän tyylisiä: 


Kuva: BRIDES

Kuva: casareumbarato.com

Itseasiassa sulhanen on se, joka keksi haluta juuri tällaisen ison kaaren…ja kuulemma sijoitettuna veden päälle kuin tuossa ylläolevassa kuvassa, ja mekin poseeraisimme sitten siellä vedessä…enpä oikein tiedä. :D Mutta ihan kiva että sulhaseltakin tulee villejä ideoita. Tämä ei tosin ollut ensimmäinen, myös toinen hieno ja yllättävämpi visio häihin liittyen oli J:n idea, tosin toteutus saattaa aikarajoitusten takia jäädä...mutta katsotaan.6 kommenttia:

 1. Mulla myös kranssi haaveissa :) Mehikasveja mietin myös pöytäkimppujen kaveriksi pitkin pöytiä - niitä vois sitten jakaa vaikka vieraitten mukaan kun juhla on ohi. Tää ei ollut kyllä alunperin suunnitelmissa, mutta näin ne suunnitelmat näköjään elää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssit ovat nyt in! Ja mehikasvit sopii hyvin ainakin omasta mielestäni merelliseen miljööseen. Hyvä idea tuo kasvien vieraille jakaminen, itselleni ei ollut tullutkaan mieleen! En tiedä vielä tuleeko meille köynnöstä vai kimppuja, mutta kallistun ehkä enemmän kimppujen puoleen.

   Poista
 2. Meilläkin on ollut pari viimeistä viikkoa kukka-asiat tapetilla. Kukat ovat niin ihania, mutta ihan kamalan kalliita... Huomenna tapaan luonnonkukka-asetelmia harrastavan ystäväni, joka on lupautunut auttamaan häidemme kukka-asioissa, joten pitää kirjoitella asiasta niiden treffien jälkeen lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kukat eivät valitettavasti halvaksi tule. :( Tuntuu hullulta käyttää joku 200e morsiuskimppuun, mutta näin se vaan menee. :D Minullakin pitäisi olla floristin kanssa tapaaminen piakkoin, sitten tietää taas vähän enemmän.

   Poista
 3. Ihana tuo ensimmäinen mehikukka(?)! Minulla ei ole meidän häiden kukkien suhteen suuria toiveita ja kukkabudjettikin on kirjoissa ja kansissa vain 200e. Olin alunperin ajatellut ihan vain minulle pientä kimppua, kaasoille minikimppuja/hiuskukkia, sulhaselle ja bestmaneille vieheitä ja pöytiin markettineilikoita yms.

  Idan kukkapostaus kuitenkin innosti minua tutustumaan vielä aiempaa tarkemmin tuohon juhlakukka.fi sivuun ja aloin harkita, jos vain tilaisin kukat kukkina ja hoitaisimme ne itse kimpuiksi! En ole vielä päättäyt olisiko tämä liian iso pala kakkua haukattavaksi häitä edeltävänä päivänä, mutta kauheasti houkuttaisi osin säästösyistä mutta osin myös, koska minusta olisi kauhean hauskaa testata omia kukkataitoja! Saa nähdä kuinka käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eka kuva on siis valkoinen protea, pitää laittaa vielä kuvatekstiin, unohdin sen. :)

   Jos yhtään löytyy kimppujen teko taitoa tai näkemystä niin kyllä tuo vaihtoehto on mun mielestä hyvä! Mekin yritetään tehdä ne muutamat kimput itse.

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...