keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

I want candy


Nyt olen tilannut hääkutsut sekä tehnyt urakalla pieniä mutta tärkeitä hankintoja häitä varten! Tilasin Juhlahumua-verkkokaupasta vieraskirjan ja Just married- viirin (mahdollisesti hääautoon, ehkä juhlapaikan koristeeksi, en ole vielä päättänyt). Lisäksi vuokrasin kupariset pöytänumerot, mutta nyttemmin mietin että vuokraus taisi olla liian ajoissa kun enhän minä niitä nyt vielä tarvitse. :D En ole siis kunnolla vielä selvittänyt miten vuokrausprosessi menee.

Eilen tein todella hyvät löydöt Prismasta: ostin kaikki neljä eri mallista House of Carmel lasipurkkia karkkibuffettia varten. Yhteensä neljä purkkia maksoivat 22 euroa, mikä on todella hyvä diili noin isokoisista ja ainakin minun silmääni hienoista purnukoista. Vertailun vuoksi Stockalla toki hieman isompi yksi samaa tyyliä edustava lasipurkki maksaa 20e/kappale.
Haluaisin buffettia varten vielä 1-2 purkkia, en ole ihan varma millaisia, mutta ainakin jotain matalampaa pitäisi saada, jotta kokonaisuus tulee tasapainoisemmaksi. 


Kuva: Catchmyparty.com

Itse makeiset olen ajatellut hankkia ainakin Urjalan Makeistukusta sitten lähempänä juhlaa, kun tietää kuinka paljon vieraita meille tulee. Makeisia haluaisin ainakin kuutta eri lajia… enemmän olisi tietysti parempi, mutta monen eri sortin tilaaminen tulee aina kalliimmaksi. Yhtenä ongelmana minulla on, että haluaisin myös karkkien värien sopivan meidän juhlan väreihin, mutta toisaalta tahtoisin buffettiin mukaan myös niitä ihan perinteisiä riemunkirjavia irtiksiä, koska niitä itsekin syön ja luulisin että lapset tykkäävät. Täytyy miettiä, millaiseen ratkaisuun päädyn. Hienon karkkibuffetin rakentaminen ja sommittelu tuntuu vähän haasteellisemmalta hommalta, johon avuksi värvään kaasojen lisäksi varmaan yhden ystäväni, jolta löytyy taitavaa sommittelukykyä ja visuaalista silmää- kaikkea sitä, mikä minulta puuttuu! Visioni ovat kyllä ihan hyviä omasta mielestäni, mutta toteutus ei aina (lue: ikinä) ole ihan sitä, mitä päässäni näin.
Toisaalta tässä olisi aikaa harjoitella sommittelua ja miettiä erinäisiä ideoita buffettiin. Yksi kysymys on, millaisen taustan karkkibuffetin taakse rakentaisi…jonkinlainen tausta siis on pakko tulla, koska se on jo yli puolet buffetin ilmeestä. Ainakin kaikissa ihanissa Pinterestin kuvissa tuntuisi karkkibuffettia täydentävän hieno tausta ja pöytäliina. Edellisistä juhlista olisi jäljellä joitakin juttuja, joita voisi tässä tarkoituksessa hyödyntää. 


Taustaa myöten täydellinen karkkibuffet. Kuva: Weddingforward.com

Pakko myöntää, että karkkibuffet alkaa olemaan jo vähän menneen talven lumia, vaikka siitä innoissani olenkin. Olisin kaikista eniten halunnut tällä hetkellä suositun jäätelöbuffetin, mutta sen järjestäminen tuntui liian hankalalta. Karkit taas voi valmiiksi laittaa purnukoihin, eikä tarvitse paljon miettiä miten tarjoilu tulee toimimaan. (..ottimet pitäisi kyllä vielä hankkia.) 

Tuleeko teille karkki, jäätelö, donitsi- tai suolaiset snacksit buffettia?

10 kommenttia:

 1. Minä olin vähän nihkeillyt karkkibuffetin suuntaan, muta samalla koko ajan ajatellut, että illalla/yöllä on juhlissa kyllä pakko olla karkkia, koska olen sellainen karkkihiiri itse :D Eli jossain muodossa karkkia tulee iltaa vasten tarjolle, mutta en tiedä onko se erityinen karkkibuffetpiste vai vain kipot johonkin pöytään kannettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen karkkihiiri joten siinäkin mielessä hyvä valinta tuo buffetti. Illasta karkit piristää niin ehkä pitkän päivän jälkeen jaksaa vielä hääyönkin. xD
   Kipot pöydissä kuulostaa kätevältä idealta myös!

   Poista
 2. Siis herkkubuffet ja sen suunnitteluhan on häissä yks niistä asioista joita oon eniten oottanu :D Ajattelin itse, että karkkien lisäks tulis tarjolle myös suolaista eli sipsiä ja popcornia, kun ne varmaan maistuu myöhemmin illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! :D Toivottavasti pian pääsee lukemaan millaista herkkubuffettia olet suunnitellut!
   Pienet suolaiset on kyllä illalla hyvä. Meille tulee jotain suolaista syötävää, todennäköisesti pitsaa, mutta minusta popcorn esimerkiksi voisi olla kiva lisäsiihen. Ja karjalanpiirakoita on pakko tulla myös!

   Poista
  2. Ehottomasti palaan aiheeseen vielä blogissa! :D

   Meillä on iltapala vielä mietinnässä. Karjalanpiirakat on aika vahvasti meiän juhlissa aina mukana, joten mullakin on käyny mielessä, että pitäskö niitä iltapalaksi sitten kuitenkin :D

   Poista
  3. Hyvä, jään innolla odottelemaan! :D

   Jos tekin tykkäätte paljon karjalanpiirakoista ja niitä on aina juhlissa niin ainakin olisi varma valinta!

   Poista
 3. Karkki- sun muista buffeteista voi taitavissa käsissä saada todellisia taideteoksia. :) Mä olen aivan kauhea karkkirohmu, mutta häihin meille tulee kuitenkin spopcornbuffa. Katsotaan, miltä sen ulkoasu loppujen lopuksi tulee näyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, todella kauniita karkkibuffetteja näkyy monet tehneen! Popcorn-buffet kuviakin löytyy paljon ja nekin todella hienoja.

   Poista
 4. Meihin iskee selvästi samantyyppiset karkkibuffetit <3 meille tulee varmaan sellainen huoleton eri-pari-purkkinen-karkkibuffet käytännön syistä (anopilla on miljoona purkkia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis tässäkin samanlainen huippuhyvä maku! :D

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...