maanantai 28. toukokuuta 2018

Suuri hääpalaveri & pienet yksityiskohdat

Meillä oli eilen ensimmäinen häiden suunnittelukokous kaasojen ja bestmanin kanssa. Kokoonnuimme äitini kotona, jossa nautimme lounaan ja kahvin. Ruokailun ja suunnittelun lomassa minä ja kaasoni Nina teimme todella ison läjän nenäliinapaketteja.Olin jo aiemmin ostanut nenäliinoja varten paketit, mutta ne olivat vääränkokoiset, joten kävimme tällä viikolla Sinellin Outletissa hankkimassa uudet, jotka ovat juuri oikeanlaiset. Tarrat tilasin Vistaprintiltä. Mehikasvi-tarra tuntuivat sopivalta, kun kimppuihin on niitä tulossa, ja valittu tarra oli myös anoppien yksimielinen suosikki.Yhteen pakettiin piti tulla kaksi nenäliinaa, mutta en muistanut infota kaasoa tästä, joten osassa on nyt sitten vain yksi liina. :D Muutenkin liinat on taiteltu vähän eri tavoilla, mutta eipä tuo haittaa kunhan tarrat ovat edes suunnilleen samoissa kohdin. Yhteensä paketteja tulee 120kpl, koska sen verran tarroja tilasin.(pussipakkauksessa on 200 pussia.) Vieraita meille tulee alustavasti 130, mutta luku saattaa vielä vähentyä.
Jokaiselle vieraalle ei nyt siis omaa pakettia riitä, mutta laskin sen varaan että ainakaan kaikki lapset eivät nenäliinoja ota.

Muutakin pientä kivaa on valmiina: äitini askartelemat korit kukkaistytöille. Itse "kori" ostettiin Kasvihuoneilmiöstä, ja koristenauha sekä kantohihna ovat itsetehtyjä.
Koreista tuli hieman rustiikkisemmat kuin olisin halunnut, mutta nättejä ne ovat joka tapauksessa. Kukkaistyttöjä tulee serkkujeni tytöistä yhteensä kolme, joten näitä korejakin on kolme kappaletta, ja niihin tulee kankaisia terälehtiä. Seurakunnan pappi oli luvannut, että näitä saa kirkon käytävälle heittää, mutta suntio taas sanoi, että ei saa, eikä ”ainakaan meidän seurakunnan pappi olisi sellaiseen antanut lupaa.” Lopputuloksena on se, että terälehtiä laitetaan koreihin joka tapauksessa ja heitetään, tuli mitä tuli. :D Jos jokaiseen koriin laittaa max 4 lehteä, ja niille on kerääjät varattu, niin en jaksa uskoa että tuosta muodostuu hirveä ongelma… ei ainakaan meille, koska korjaamme kyllä jälkemme. Aika ikävää, että tähän lupaukseen ei nykyaikana voi luottaa, kun ilmeisesti suurin osa sitten sen pettää, ja tästä kärsivät kaikki.

Suunnittelukokous meni nopeasti, ja vähän väittelyäkin oli ilmassa, koska minulle on tärkeää, että tietyt asiat tehdään haluamallani tavalla. bridezilla warning! Kokouksen polveilevuudesta ja suunnitelmien keskeneräisyydestä huolimatta meillä kaikilla on nyt ehkä vähän parempi kuva häiden tapahtumista ja aikataulusta. Ennen häitä pidetään vielä toinen kokoontuminen, jossa käydään tarkemmin läpi ohjelman kulkua. Ohjelmarungonkin olen siis väsännyt jo joskus talvella, mutta se muokkaantuu edelleen. Saatan pyytää ohjelmaan hääsuunnittelijalta apua, koska muutamat haastavat kohdat askarruttavat. Joidenkin mielestä tällainen on varmasti turhaa, mutta minä taas näkisin ammattilaisen avun tässä kohtaa sen verran tärkeänä, että olen siitä valmis maksamaan hyvillä mielin.

Nyt tuleva viikko on täynnä häiden järjestelyyn liittyviä asioita, muun muassa koemeikin- ja kampauksen, kylttien tekemisen ja sulhasen ”ei-polttareiden” muodossa. Niistä lisää tulevissa merkinnöissä. :)

2 kommenttia:

  1. Täällä alkaa kyllä jo vähän häästressiä pukkaamaan, kun aika käy vähiin! Tuntuu, että joka päivä tulee hoidettua ja mietittyä hääjuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, kamala stressi, ja mihin se aika meni! Itselläkin tulee joka päivä jos ei hoidettua, niin ainakin just mietittyä hääjuttuja.

      Poista

Hyvästit hääblogille

En ole vielä kirjoittanut varsinaista hääblogin ”päätöskirjoitusta” joten tässä tulee sellainen. Tämän merkinnän jälkeen blogi hiljennee ja ...