keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Häät kuvina 2: ruoka


Meidän valokuvauksemme ja ns. cocktail hourin jälkeen päästiin yhteen päivän tärkeimmistä asioista, eli ruokailuun! Ruuan jonottaminen tuntui ainakin minun silmiini menevän yllättävän joutuisasti, kun ruokaa pystyi ottamaan omassa tahdissa buffet-pöydän molemmilta puolilta.


Ruoka itsessään oli yksi parhaimmista asioista häissäni, pakko sanoa! Niin hyvää se nimittäin oli. Olimmekin valinneet juuri sellaista tarjottavaa, jota itse halusimme syödä. (vanhemmat tosin halusivat mukaan myös sellaista mitä emme itse olisi valinneet, eli lihapullia ja sienisalaattia.) Ruoka sai paljon kehuja vierailta, mitä en ihmettele yhtään. Omat suosikkini olivat italialainen pastasaalaatti sekä idunverso-kvinoasalaatti.
Kala-kasvisruokailijana otin ruokaa vahingossa liikaa, koska en tajunnut että kerrankin olin häissä, joissa pystyin syömään melkein kaikkea tarjolla olevaa :D Toisaalta myös vannoutuneille lihansyöjille löytyi useampaa lajiketta: lihapullia ja naudan pippuripaistia.



Pääruokana tarjottiin broileria kermaisessa tuoretomaatti-basilikakastikkeessa & paistettu sahramiriisi. Kasvisvaihtoehto oli muutoin sama, mutta kanan sijasta tofulla.  Viineinä olivat talon luomuviinit, ja kuoharina extra-dry luomu prosecco.


Hääkakkumme oli mansikkakermakakku: jotain niin tavallista, että olin vannonut etten ikinä sellaista meille ottaisi, mutta Stansvikin mansikkakakkua maistaneena mielipide muuttui ja halusin häihimme nimenomaan mansikkatäytteisen kakun.


Kakku oli gluteeniton, sulhasen ruokavalion mukaisesti. (ja melkein turhaan, koska J ei pystynyt syömään kakusta palaakaan, ei edes maistamaan sitä, koska oli syönyt liian paljon pääruokaa :D Kotona seuraavana päivänä tosin hänkin söi kakkua.)
Itse syön gluteenia kohtuudella, mutta yritän useimmiten välttää sitä, koska voin fyysisesti paremmin ilman.




Kakun lisäksi tarjosimme keksejä ja pullapitko. Minä en olisi millään halunnut pullaa, mutta äitini piti siitä kiinni, koska kuulemma lapset tykkäävät pullaa syödä. Ja se piti kyllä paikkansa: meidän juhlissa lapset rakastivat pullaa!


Toinen hitti lasten keskuudessa oli tietenkin karkkibuffet. Osa juhlavieraista luuli jostain syystä, että karkit oli tarkoitettu vain lapsia varten, mutta asia ehkä selveni kun kävimme itse karkkia sieltä hakemassa. xD 


10 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Ja tuo kakku on niin hieno ja tyylikkään näköinen, ettei "perusmaku" varmasti haitannut yhtään :) ja oli varmasti silti tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin hyvää!
      Korjasin vähän tota omaa kirjoitusta kun siitä sai nyt kuvan etten ollut itse valinnut mansikkakermakakkua vaikka siis olin xD Tein valinnan kun ihastuin Stansvikin mansikkakermakakkuun jota söin kun käytiin siellä kahvilla.

      Poista
  2. Ihanan näköistä ja kuuloista ruokaa, ja kauniisti on pitopalvelu laittanut kaiken esille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintola Stansvik teki huipputyötä, ei voi muuta sanoa. :)

      Poista
  3. Ihania herkkuja :) häissä ruoka on kyllä yleensä tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihania, ja parasta ruokaa häissä tähän mennessä omasta mielestäni :D

      Poista
  4. Mun on pitänut kommentoida jo monta päivää näitä ekoja hääpostauksia. Teidän kakku on niin kaunis! Tosi upea. Kiva myös kuulla, että menu osui nappiin ja pitopalvelun tarjoama ruoka oli täsmälleen parin maun mukaista. Näitä hääpostauksia on niin ihana lukea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kakku ei ollut ihan sitä tyyliä mitä halusin(täällä olenkin kuvia laittanut) mutta kuitenkin ihan hieno ja tosi hyvän makuinen, mikä on ehkä pääasia. xD Ruoka oli ihan loistavaa kyllä, jännästi muodostuikin kokonaisuus jossa oli sekä vähän "uudempia makuja" että perinteisiä ruokalajeja.

      Poista
  5. Hurjan nätin näköinen tuo kakku ja varmasti myös maistuva, samoin kuin muutkin ruuat!:)

    VastaaPoista

Hyvästit hääblogille

En ole vielä kirjoittanut varsinaista hääblogin ”päätöskirjoitusta” joten tässä tulee sellainen. Tämän merkinnän jälkeen blogi hiljennee ja ...