torstai 12. lokakuuta 2017

Häiden musiikki

Musiikki on minulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista: juhlinnan ja ilon energianlähde, voimaannuttaja vaikeuksien keskellä, tuki surussa, kanava vihalle purkautua rauhanomaisesti, taidemuoto tunnelmointiin ja itsetutkiskeluun sekä mielensisäisiin elämyksiin ja oivalluksiin. Ilman musiikkia en olisi sellainen kuin olen, enkä varmaankaan kirjoittaisi tässä tulevista häistäni. Sulhaselleni musiikki ei ole aivan yhtä tärkeää, mutta hänkin osaa arvostaa ja innostua hienoista kappaleista. Meillä molemmilla on varsin laaja musiikkimaku, ei voi sanoa genreä joka ei lainkaan menisi läpi, koska jokaisesta löytyy ainakin jotain hyvää. Itse tosin selkeästi eniten suosin naisartistien tekemään musiikkia, joka ei tiukasti sovi mihinkään genreen(tai ehkä poppiin?), kun taas sulhanen pitää elokuvien ja tv-sarjojen instrumentaalisesta soundtrack musiikista. Häätanssiamme varten löysimme kappaleen, johon meistä molemmat ovat aivan täydellisen rakastuneita. Kappale on Final Fantasy-peliä varta vasten tehty cover Stand By Me-klassikosta, laulajanaan yksi suosikkiartisteistani: Florence and The Machine. Kuunnelkaa ja ihastukaa:
Häiden taustamusiikkia varten olen koonnut jo yli neljän tunnin lista kappaleita Spotifyhin. Niin hyvä ja kätevä Spotify kuin onkin, harmittaa ettei se ihan kaikkia harvinaisempia suosikkejani kuitenkaan löytänyt. Esimerkiksi tätä ihanaa coveria Beauty and The Beastista:Häiden soittolistalla on musiikkia laidasta laitaan, mutta melkein joka-ikisessä kappaleessa rakkaus on aiheena vallitseva. Kappaleita on uusista klassikoista esim. All of Me, A Thousand Years, vanhoihin hyviin, kuten Frank Sinatran Fly Me To The Moon ja Bee Geesin To Love Somebody. Mukaan mahtuu tyylillisesti hyvin erilaisia biisejä hitaasta ja tunnelmallisesta nopeaan, esimerkiksi:


Koska hääpaikka on merellinen, mukana on varsinkin ”meri”-biisejä. Tässä muutamia esimerkkejä:

Viime aikoina olen tykännyt kuunnella paljon jazzia joten sitä kyllä tulee listassakin olemaan, muun muassa nämä ihanat:…Voin sieluni silmin nähdä kuinka rupean jammailemaan jälkimmäistä vähän liiankin innokkaasti! :D 

Illalla musiikista vastaa bändi Millie Jean. Heiltä olen etukäteen toivonut mm. Adelea, Tori Amosta, Jenni Vartiaista ja Ellie Gouldingia. Biletettävää musiikkia, ja mahdollisimman vähän pakollista humppaa alkuillasta vanhemmalle väelle.

Mitä tulee kirkossa kuultavaan musiikkiin, olen valinnut kirkkoontulo-kappaleeksi yhden mielestäni kauneimmista ja koskettavimmista covereista ikinä. Tätä varten pitäisi vain hankkia kaiuttimet kirkkoon jostakin. Poistumiskappale taas soitettaisiin uruilla, enkä vielä ole ihan varma mitä siihen haluaisin, mutta ainakin Wagnerin klassinen morsiusmarssi on yksi vaihtoehto. Kaunis Canon in D major houkuttelisi myös, mutta se saa jäädä koska on niin selkeästi alttarille astelemiseen tarkoitettu kappale. 

Millaista musiikkia teidän häihinne tulee?6 kommenttia:

 1. Meillä on vielä bändi hakusessa, mutta musiikkia tulee olemaan meidän juhlissa, se on varma.
  Meille musiikki on tärkeää ja meillä soi aina musiikki kotona, jopa saunoessa, ja käydään Sulhon kanssa jonkin verran keikoilla, yhdessä ja erikseen.
  Spotify-listaa pitäisi varmaan ruveta kimpassa vääntämään, jotta saisi sinne niitä "hei tää on törkeen hyvä, enpä muistanutkaan tämmöisen olemassaoloa"-biisejä eikä vaan niitä jotka kuvaa meidän musiikkimakua just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian löytyy teille mieluinen bändi! :)
   Musiikki saunassa onkin tosi hyvä! :D Spotify on hirven kätevä siitäkin miten se auttaa löytämään uusia biisejä kun tekee sen "päivittäiset suositukset" listan viimeeksi kuunneltujen perusteella. Itse etsin musiikkia sillä tavalla, Spotifyn muiden soittolistoilta sekä netissä listatuiden häämusiikki-listojen avulla.

   Poista
  2. Toivottavasti! Bändi on Sulhon vastuulla kun sen halusi hoitaa, ja toistaiseksi ei oo laittanut sen enempää tikkua ristiin kuin kysynyt serkultaan tietääkö se mitään hyviä bilebändejä :D

   Hei kiitos tosta vinkistä, mä oon kuunnellut aika paljon artistiradioita, joissa tulee sitten samantyylistä musiikkia kuin se valitsemasi artisti, mutta en oo tainnut ikinä kuunnella mun päivittäisiä suosituksia. :)

   Poista
  3. Tuo on sulhaselta jo paljon että on edes kysynyt serkultaan! xD Meillä ei saanut aikaiseksi kysyä yhtä juttua kaveriltaan joten annoin sen muualle hoidettavaksi kun ajattelin ettei muuten tapahdu. Miehet eivät aina oikein ymmärrä, kuinka nopeasti aika menee ja kuinka paljon asioita pitää päättää ja tehdä.

   Hyvä että vinkistä oli hyöytyä! :)

   Poista
 2. Oi beauty and the beast <3 Mieki oon vakaasti päättänyt että kyseinen kappale meidän häissä tulee kuulumaan, tavalla tai toisella. Ehkä senkin vuoksi, että kyseinen disneyn piirretty on mulle ja miehelleni merkityksellinen elokuva monella tapaa. :) Tämä sun blogista löytynyt sovitus oli kyllä huikaisevan kaunis! Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beauty & The Beast on maailman romanttisimpia biisejä! Disneyn piirretty ja myös se uusi live-näytelty elokuvamusikaali ovat niin ihania. <3
   Minustakin tämä cover on aivan täydellinen version kyseisestä biisistä. :) Harmi kun ilmeisesti artisti on "liian tuntematon" kun en löytänyt häntä Spotifysta ollenkaan.

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...