torstai 4. tammikuuta 2018

Kauneus häissä


Kuva Pexels

Varasin häämeikin- ja kampauksen jo ajat sitten, muistaakseni viime kesällä, mutta en sitten kirjoittanut täällä nähtävästi aiheesta oikein mitään, joten nyt sen teen: sekä meikki että kampaus tulevat minulle saman studion kautta. Palvelussa suuri plussa minulle oli se, että tekijät tulevat kotiin eikä tällöin tarvitse hääpäivänä ajella ympäri Helsinkiä ensin kampauksen ja meikin perässä.

Minua jännittää aika paljon, tuleeko meikistä mieluisa, vaikka varaamani tekijät ovatkin osaavia… varmaan aiemmat negatiiviset kokemukset vaikuttavat lievään epäluuloon, esimerkiksi se, kun kävin juhlameikissä eräässä paikassa, ja lopputuloksena oli täysin arkinen meikki sekä huvittavan näköiset ”pyöristetyt” kulmakarvat. Itselläni ei ole kulmissa karvoja juuri ollenkaan, joten joudun ne piirtämään, ja vaikka en aina siinä niin hirveän hyvin onnistu niin tähänastisten kokemusten perusteella pakko sanoa että päihitän ammattilaiset silti ihan 10-0! :D Kulmakarva-kriittisyyteni takia aionkin ennen häitä käydä laittamassa pigmentoidut/tatuoidut kulmat. Ensin harkitsin microbladingia, mutta menetelmässä on liikaa riskejä, jotta siihen uskaltautuisin.

En ole ihan täysin varma, millaista meikkiä sitten oikein haluan. Alussa pidin ehdottomana ainakin kullanväristä luomiväriä, mutta nyt en oikein enää ole samaa mieltä…jokin luonnollisempi ja ruskeampi sävy voisi sopia paremmin. Yhdestä asiasta olen kuitenkin varma: mustat rajaukset pitää olla! Juhlameikkiä ei minulle ole ilman niitä. Silmämeikin pitäisi muutenkin olla juhlaan sopiva, ja minulle se tarkoittaa tummaa tai ainakin näyttävää värimaailmaa.

Monet tekevät meikkinsä häihin itse, mutta minä en siihen uskalla lähteä. En osaa tehdä niin tasaista meikkipohjaa kuin haluaisin, ja meikin onnistumisesta stressaaminen olisi vain liikaa. Yleensä meikki vieläpä epäonnistuu sitä todennäköisemmin, mitä enemmän yritän, joten häiden tuoma ekstrapaine tuottaisi varmasti aika huonon lopputuloksen. En muutenkaan ole meikkaamisessa mikään taituri, ja uskon että osaava ammattilainen pystyy tekemään minulle varsinkin valokuvissa paremmalta näyttävän meikin.

Hääkynnet aion myös varmaankin käydä laittamassa ammattilaisella, siis kiva manikyyri + lakka ihan omiin luonnollisiin kynsiini. (tekokynnet ja liian pitkät kynnet ovat ehdoton ei!) Arkena en yleensä ikinä lakkaa kynsiä, koska en jaksa enkä ehdi odotella kynsilakkojen kuivumista, saati poistella kuluneita lakkoja. Muutenkaan en ehkä koe lakattuja kynsiä niin omaksi jutukseni, vaan vähän ”epäluonnollisiksi” muuten aika ”luonnolliseen” tyyliini. Kynsiä huomioin kyllä leikkaamalla ja viilaamalla ne muotoon. Joskus harvoin innostun ja laitan kynsiin kullan, kuparin tai lilan sävyjä.

Ehkä tällainen sopisi häämeikkiin- ja kynsiin:


Kuvat Pinterest

Sulhanen J ei halua mennä kampaajalle, ja enkä minäkään näe sitä hänelle tarpeellisena, kun osaa itse laittaa omat hiuksensa kampaajaakin paremmin. Minä taas en laita hiuksia juurikaan ikinä, koska en osaa. Enkä kyllä ehdikään. (Arkisin en jaksa käyttää aikaa edes meikkaamiseen, vaan teen meikin yleensä 3-4 minuutissa. Siihen kuuluvat kulmat, ripsiväri, meikkivoide, peitevoide + puuteri. Juhlameikkiin voi mennä yli 30-minuuttiakin.)
Kampaajan palvelun hyödyntäminen on siis minulle itsestäänselvyys, maksoi mitä maksoi. En kyllä tajua hiuksista tai kampauksista tuon taivaallista, enkä vielä tiedä yhtään millainen hiustyyli häihini sopisi. Vain siitä olen varma, että haluan pitää hiukset auki, ja haluan hiuksiin laineita tai rentoa kiharaa. Tahtoisin saada niin "isot" hiukset kuin mahdollista, ja tämän saavuttamiseksi harkitsen jopa clip-on hiustenpidennyksiä, vaikka ideana en niistä yhtään pidä...kuten en myöskään tekoripsistä, mutta silti olen menossa myös ripsien pidennykseen. :D


Ehkä jotakin tämän tyylistä hääkampaukseen:


Kuvat Pinterest

Oletteko te muut jo päättäneet millaiset meikit, hiukset ja kynnet teille hääpäivänä tulee?

6 kommenttia:

 1. Minun suunnitelmani ovat sillä tasolla, että tiedän haluavani hiukset ehdottomasti täysin kiinni (vihaan naamalla tulevia hiuksia ja kosteudessa latistuvia kiharia) ja, että meikkini tulee olla ammattilaisen tekemä ja melko vahva ainakin silmämeikin osalta. Käytän arkena hyvin vähän meikkiä, enkä todellakaan ole mikään meikkiguru, mutta omaan juhlalookkiini kuuluu ehdottomasti selkeästi tummahko silmämeikki, ja sitä toivon häämeikiltänikin :)

  Tuo, että meikkaaja/kampaaja tulee sinun luoksesi, on varmasti tosi näppärää hääaamuna. Ja hiuksesi näyttävät varmasti tyrmäävältä avonaisina lainehtiessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma silmämeikki tulee olemaan niin hieno sinulla! :)

   Juu, minustakin helpottaa huomattavasti että kampaaja tulee meidän luo. Meikki & kampaus tulee nyt myös yhdellä kaasoista ja yritän suostutella äitinikin meikkiin xD

   Poista
 2. On se jännä, miten on häiden takia valmis laitattamaan kaikkea ekstraa. :D Mutta toisaalta, onhan se mukava "elämänsä tärkeimpänä täivänä" tuntea olonsa kauniiksi. Minullekin kampaaja ja meikkaaja ovat ihan must, täytyisi vain vielä varata molemmat. Ja pidennyksiä olen ajatellut minäkin, vaikkei minulla niitä ole aiemmin ollut. Oma tukkani vain on niin liru ja ohut, että siitä tuskin saa haluamanilaista kampausta aikaiseksi. Kynnetkin olen nyt sitten sulhasen antaman joululahjan ansiosta menossa laitattamaan, eli kaikenlaista pientä on tosiaan luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja muutenkin olen vaikka mitä hullutuksia tekemässä ulkonäön suhteen. :D Jotenkin se vaan on niin iso juttu juurikin "elämän tärkeimpänä" päivänä näyttää parhaimmaltaan... ja ehkä myös vihdoinkin on "syy" ottaa "työn alle" asioita joita enemmin ei ole saanut aikaiseksi, esim. minulla vaikka hiusten hoitoon panostaminen.
   Ripsien pidennykset tosin haluaisin noin muutenkin, mutta luin että niissä käytettävä liima vaurioittaa silmiä pitkän ajan kuluessa joten en kyllä pysyvästi voisi niihin lähteä...

   Minkälaista kampausta olet kaavaillut?

   Poista
 3. Mäkin haluan ehdottomasti ammattilaisen tekemän tukan ja juuri tällä viikolla varasinkin kampaajan, ja koska oon meikin kanssa aikamoisen tumpelo niin naamankin saa laittaa ammattilainen. Mä en ole juurikaan käynyt meikkaajilla, joten en tiennyt ketä lähteä varaamaan, kuka tekee sellaista jälkeä mistä tykkään. Ystäväni aloitti kosmetologiopinnot vuosi sitten, ja teki mulle ihanan meikin Sulhon serkun viime kesän häihin,joten pyysinkin josko hän laittaisi meikin hääpäivän aamuna. Hän lupasi, ja oli jo vähän innoissaan, kun nyt on aikaa kokeilla vaikka kuinka montaa versiota ja hioa se juuri sellaiseksi kuin haluan.
  Ongelmahan on siinä etten kauheasti tiedä mitä haluan, joten luotan hänen visioonsa, ja kokeillaan kaikkea mahdollista. :)

  Siskon häissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan on hyvä asia, että et ole niin tarkka meikistä ja olet avoin tekijän jutuille. Minä taas olen se vaikea asiakas ehkä :D ..tai en tiedä, kyllä olisi ihan kohtuullista että jos tietää mitä haluaa, myöskin saa sitä.
   Kuulostaa erittäin hyvältä että ystäväsi tekee meikkisi! Tehän voitte testailla mahdollista meikkiä monta kertaa ja saada siitä juuri mieluisan. :)

   Jäiköhän viestisi kesken..?

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...