maanantai 8. tammikuuta 2018

Sulhasen pukeutuminen

Kollaasin kuvat: Pinterest


Olemme päättäneet, että sulhaselle teetetään puku, monestakin syystä: J:n mitat ovat sellaiset(195cm ja hoikka), ettei hyvin istuvaa valmista pukua välttämättä löydy, lisäksi tavoitteena olisi saada puku, jota voi myöhemmin käyttää mahdollisesti muissa juhlatilaisuuksissa. Teettämällä saisi myöskin ehkä laajemman värivalikoiman, kuin mitä valmiissa puvuissa löytyy: näkisin mielelläni J:llä tummanruskean tai luonnonvalkoisen/vaalean puvun. Harkinnassa teettäjäksi ovat tällä hetkellä joko Suitopia/Dandypuku tai Räätälistudio BQ.

Kaasoni/siskoni sanoi, että etiketin mukaan puvun pitäisi olla musta, mutta eihän se niin mene. Nykyisin sulhasilla näkee kaikenvärisiä pukuja sinisestä burgundiin ja valkoiseen, joten en näe mitään syytä, miksi pitäisi pakolla tyytyä ainaiseen mustaan, jos sulhanen jonkun muun värin kelpuuttaa. Häidemme juhlapaikka on aika rento ja rustiikkinen, ja häämme alkavat jo aikaisin päivällä(vihkiminen 13:00) joten omasta mielestäni musta puku, saati joku frakki, ei edes sopisi juhliimme. Smokki saattaisi mennä ehkä, mutta en mielelläni haluaisi sitäkään… en vain jotenkin pidä edellä mainittujen juhlapukujen ulkonäöstä, kun taas puku on minusta hyvännäköinen. Toki senkin pitäisi olla juhlava, eikä mikä tahansa arkipuku… minulle tuon rajan hahmottaminen on aika hankalaa, kun en puvuista juuri mitään tiedä. Siksipä olen ajatellut käydä sulhasen kanssa vierailulla molemmissa räätäliliikkeissä, jotka meillä nyt on harkinnassa. Sovitellaan pukuja ja värejä, ja kysytään asiantuntijoiden mielipidettä. Aion viimeiseen asti pitää kiinni siitä, ettei tule mustaa pukua, mutta toisaalta pitäisi varmistaa että sulhanenkin tykkää valitusta muusta väristä, ja se sopii hänelle- ja sopivuus selviää vain kokeilemalla eri värisiä pukuja.

Mitä puvun muiden yksityiskohtiin tulee, niin en vielä tiedä minkävärinen liivi tai solmio kokonaisuuteen sopisi, mutta ehkä vaalea, shampanja tai vaalea kulta. Kokonaisuutta kruunaamaan täytyy hankkia myös kalvosinnapit, joita löytyy esimerkiksi Etsystä vaikka millaisia ihania, esim nämä suosikkini:


 
Kuva Etsy, PersonalizedGifts

Kuva Etsy, Saja Products

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti miehen puku saa olla muun värinen kuin musta! Meillä on toisaiseksi ollut puhetta harmaasta puvusta, mutta kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki. Tuo vaalea ruskeakin näyttää kesähäitä ajetellen kyllä raikkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! :) Kiva jos tekin päädytte muun väriseen pukuun. Itse tykkäisin tuosta vaalean ruskeasta mutta se ei taida mennä läpi, ehkä se tumma sitten... xD

   Poista
 2. Kesähäihin sopisi kyllä upeasti tuollainen vaalea puku! Olisi todella tyylikäs ja kultaiset sekä shampanjan väriset asusteet sopisivat siihen kuin nenä päähän.

  Me ajattelimme alkuun vaalean harmaata pukua, mutta sulhasen sovittaessa pukuja päädyimme siihen, että se ei kuitenkaan sovi meidän häiden tyyliin eikä ajankohtaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että en ole ainut jonka mielestä vaaleakin asu sopivi hyvin, ja ihanat kultaiset tai shampanjan sävyiset liivit! :)

   Minkävärinen puku sulhaselle teillä tulee?

   Poista

Vuoden 2019 hääblogiäänestys

Hieman myöhässä ilmoitan, että olen päässyt mukaan parhaimman hääblogin äänestykseen!  Äänestyksessä oli ensimmäisenä käynnissä ehd...